Biografie

Bert van de Wetering Bas-Bariton Download CV

Bert behaalde in 2007 zijn diploma aan het ArtEZconservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond. Na zijn conservatoriumstudie volgde Bert lessen bij oa Frans Fiselier, Paul Triepels en Hanneke de Wit. Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Margreet Honig, Rudolf Jansen, Jard van Nes en David Wilson Johnson.

Bert is vooral te horen in oratoriumwerken zoals alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung en verschillende missen van Haydn, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk.

Bert zong met orkesten als Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum.

Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ o.l.v. Tilo Lehmann.

In het collectief ‘Vliegwiel’ werkte Bert samen met Brigitte van Hagen (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Anouk de Jong (piano) in twee theaterproducties: ‘Schuim’ en ‘As’.Zij stonden met deze productie in vele theaters in Nederland en ook op festivals. Orfeus zong Bert in de gelijknamige opera van Telemann in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel

Bert heeft als zangpedagoog een eigen lespraktijk en is als bijvakdocent zang verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.