Biografie

Bert van de Wetering Bas-Bariton

Bert studeerde aan het ArtEZconservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Na zijn conservatoriumstudie volgde Bert lessen bij Frans Fiselier, Raymond Modesti en Hanneke de Wit.
Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig.
Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Rudolf Jansen, Jard van Nes, David Wilson Johnson, Wolfram Rieger, Hans Eijsackers, Robert Holl en Elly Ameling.
Bert is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten zoals Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florilegium Musicum.
Zo is hij te horen in alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel, het Requiem van Brahms, Fauré en Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9esymfonie van Beethoven, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk en de Elias en Paulus van Mendelssohn.
Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ olv Tilo Lehmann.
Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert twee theaterproducties: ‘Schuim’ en ‘As’. Zij stonden met deze operaproducties in vele theaters in Nederland en ook op festivals. Ook zong hij de rol van Orfeus (G.F. Telemann) in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel
Bert geeft graag liedrecitals en werkt samen met diverse pianisten waaronder Daan Boertien en de Portugese pianist Joana Resende. Komend seizoen zingt hij de Winterreise op verschillende locaties in Nederland, België en Portugal. Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.
Bert werkt samen met zijn vrouw Tineke in Atelier Zang&Zin, waar zangles en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Voor meer info, kijk op: www.zang-en-zin.nl. Ook is hij als docent zang verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.