Biografie

Bert van de Wetering Bas-Bariton Download CV

Bert studeerde aan het ArtEZconservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen. Tijdens zijn studie volgde hij ook lessen bij Max van Egmond. Na zijn conservatoriumstudie volgde Bert lessen bij oa Frans Fiselier, Paul Triepels en Hanneke de Wit. Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

Masterclasses volgde Bert bij Roberta Alexander, Michael Chance, Margreet Honig, Rudolf Jansen, Jard van Nes en David Wilson Johnson, Robert Holl, Elly Ameling, Wolfram Rieger en Hans Eijsackers,

Bert is een veelgevraagd solist en werkte met toonaangevende orkesten zoals het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, het Nederlands Symfonieorkest, Concerto d’Amsterdam en Florlegium Musicum. Hij is te horen in alle grote werken van Bach, The Messiah van Händel het Requiem van Brahms, Fauré, Mozart en Verdi, de Schöpfung, Jahreszeiten en verschillende missen van Haydn, de 9e symfonie van Beethoven, de Elias van Mendelssohn, de Petite Messe Solennelle en het Stabat Mater van Rossini, de Messa di Gloria van Puccini en het Stabat Mater van Dvoràk.

Op operagebied vertolkte Bert de rol van ‘Aeneas’ in Purcell’s opera ‘Dido and Aeneas’, zong hij Papageno in Mozart’s ‘Zauberflöte’ en Figaro in ‘Le nozze di Figaro’ o.l.v. Tilo Lehmann.
Met het collectief ‘Vliegwiel’ maakte Bert twee theaterproducties met bekende operafragmenten: ‘Schuim’ en ‘As’.Zij stonden met deze productie in vele theaters in Nederland en ook op festivals. Orfeus zong Bert in de gelijknamige opera van Telemann in een bijzondere productie van Opera Minora: Orfeus in de Maastunnel

Ook geeft Bert liedrecitals en werkt samen met diverse pianisten in binnen -en buitenland. Momenteel werkt hij veel aan het repertoire van Schubert.
Met zijn broer Geerten, organist van de Kloosterkerk te Den Haag, is hij al enige jaren een vast duo en verzorgt hij regelmatig concerten.
Bert heeft als zangpedagoog een eigen lespraktijk en is docent zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.